Blog

Lily Brik torna a Montgai per pintar el segon mural d’una trilogia dedicada a la dona

L’artista lleidatana Lily Brik ha pintat durant tota la primera setmana de julio un nou mural a Lo Carreró de Montgai. La intervenció artística s’emmarca dins del projecte de recuperació i posada en valor d’una de les zones més genuïnes de la població de la Noguera, un carrer clos que l’Ajuntament ha rehabilitat consolidant l’estructura mig derruïda de les velles cases per crear un espai obert a disposició d’artistes i col·lectius culturals.

Lily Brik ha realitzat una pintura d’una nena que en algun moment de la història de Lo Carreró, d’origen medieval, hi hagi pogut viure.

Aquest és ja el segon mural que l’artista projecta en aquest espai i forma part d’una trilogia que finalitzarà aquest estiu amb el retrat d’una padrina el·laborant sabó. Recordem que la Generalitat acaba de reconèixer el sabó de Montgai com a Zona d’Oficis Singular. El primer mural, creat el passat setembre, mostra la figura d’una dona jove amb una guineu.

Per a l’artista, els tres murals configuren tres etapes de la vida de la dona i volen retratar l’esperit femení i inspirador que ha habitat durant segles aquest carrer clos. A més de les pintures, Lily Brik també ha dissenyat les dues portes de ferro forjat que donen accés a l’espai, obra de l’artista anglès Jonathan Singleton.